Craiova meniu:

Detalii stire 3674

Patronul care a retrogradat Ştiinţa a fost condamnat!

[ Categoria Stiri Universitatea Craiova ]
[ Data: 2010-12-16 ]
[ Tara Romānia ]
 3674 Tribunalul Bucureşti l-a condamnat, joi, pe Dinel Staicu la 12 ani de īnchisoare īn dosarul fraudării Băncii Internaţionale a Religiilor, majorānd astfel pedeapsa de patru ani de īnchisoare primită de acesta la Judecătoria Sectorului 4.
Tot la 12 ani de īnchisoare a fost condamnat de Tribunalul Bucureşti şi fostul preşedinte al Băncii Internaţionale a Religiilor (BIR) Ion Popescu, la Judecătoria Sectorului 4 acesta primind o pedeapsă de patru ani de īnchisoare cu executare, īn dosarul īn care este acuzat de o fraudă de cinci milioane de euro.
Alături de aceşit au primit pedepse de cāte şase ani de īnchisoare cu executare Radian Răceală şi Viorica Duţu, Tribunalul Bucureşti majorānd astfel pedepsele de trei ani de īnchisoare cu suspendare aplicate de instanţa de fond.
Decizia Tribunalului Capitalei nu este definitivă, putānd fi contestată cu recurs la Curtea de Apel Bucureşti.
Īn 15 iunie, Judecătoria Sectorului 4 i-a condamnat pe Dinel Staicu şi pe fostul preşedinte al BID Ion Popescu la cāte patru ani de īnchisoare cu executare şi la plata a peste opt milioane de lei, īntr-un dosar privind o fraudă de cinci milioane de euro.
Īn acelaşi dosar au mai fost condamnaţi la trei ani de īnchisoare cu suspendare Radian Răceală, fost director al Direcţiei de creditare din BIR şi Viorica Duţu, fost şef serviciu creditare la aceeaşi bancă, ambii pentru abuz īn serviciu contra intereselor persoanelor īn formă calificată. Celor doi instanţa le-a impus termene de īncercare de cāte cinci ani.
Pe latură civilă, instanţa a admis atunci īn parte acţiunea părţii civile Banca Internaţională a Religiilor - prin lichidatorul Moore Stephens (RVA) - şi i-a obligat pe cei patru inculpaţi la plata īn soldar a 8.053.561, 1 lei, precum şi a dobānzii legale calculate de la data acordării pānă la plata efectivă a fiecărui credit pentru societăţile BDJ, Frigoriferul, Avab, Abator Mofleni, Jiul Vulcan, Vladinex, And Kris, Mozoc, Poldinex, Practicianul şi Rebega Consulting de către nouă sucursale BIR, respectiv Craiova, Craiova Gară, SMB, Plevnei Bucureşti, Tārgovişte, Piteşti, Slatina, Drăgăşani şi Rāmnicu Vālcea.
Decizia a fost contestată cu apel la Tribunalul Bucureşti, care joi a majorat pedepsele īn cazul celor patru.
Staicu a fost trimis īn judecată īn noiembrie 2006, de către Direcţia Naţională Anticorupţie, alături de el fiind inculpat şi fostul preşedinte al BIR. Potrivit anchetatorilor, din banii obţinuţi fraudulos de la BIR Staicu a cumpărat acţiuni la SIF Oltenia, īn valoare de peste un milion de euro, prin intermediul unor societăţi pe care le controla. Staicu a fost numit īn conducerea SIF Oltenia īn 2006, īnlocuindu-l īn funcţia de preşedinte-director general pe Vasile Şalapa.
Ca urmare a trimiterii īn judecată, Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare a solicitat CA al SIF Oltenia să convoace AGA, iar acţionarii să decidă dacă īl menţin pe Staicu īn funcţiile de conducere. Acţionarii SIF Oltenia au hotărāt īn august 2008 ca Staicu să rămānă la conducerea societăţii pānă cānd instanţa de judecată va emite o hotărāre definitivă.
Potrivit procurorilor, Staicu a solicitat şi a obţinut īncheierea unor convenţii de cesiune de creanţă şi a unor contracter de credit, iar banii i-a utilizat īn interesul altor societăţi pe care le controla. Īn termenul de graţie pentru efectuarea plăţii unor creanţe cesionate şi īnainte de expirarea perioadei de un an prevăzută pentru utilizarea unei linii de credit, Staicu a utilizat integral sumele de bani īmprumutate de la bancă fără a achita ratele scadente creanţelor cesionate, a dispus reorganizarea prin absorbţie a societăţilor cesionare şi apoi le-a declarat falimentare. Ulterior, el a īnstrăinat imobilele asupra cărora se constituiseră garanţii, astfel că executarea garanţiilor nu s-a mai putut realiza.
Īn 19 iulie, CNVM a dispus covocarea acţionarilor pentru a stabili daca este oportun ca Dinel Staicu să rămānă la conducerea societăţii, după ce acesta a fost condamnat la patru ani de īnchisoare.
Administratorii SIF Oltenia au refuzat īnsă să convoace AGA, susţinānd că problema ridicată de Comisie a mai fost pusă īn discuţia acţionarilor, urmare a unei ordonanţe CNVM din februarie 2007. Societatea menţiona că acţionarii i-au ales pe Staicu şi pe Carmen Ioana Popescu ca administratori, la jumătatea lunii noiembrie 2008, cu toate că era cunoscută existenţa litigiilor penale ale acestora.
Īn septembrie, Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare a amendat cu cāte 2.000 de lei patru membri ai Consiliului de Administraţie al SIF Oltenia, īntrucāt nu au dispus convocarea acţionarilor pentru discutarea oportunităţii menţinerii lui Dinel Staicu īn funcţia de preşedinte CA.

Nota actuala: 9.5 (din 2 note acordate) - Acorda o nota!


Comentarii
Nu exista comentarii in baza de date!
Nu puteti scrie comentarii pentru ca nu sunteti logat!

Alte titluri din aceeasi categorie

15-09: Gaz Metan Mediaș ā€“ ā€žUā€œ Craiova, scor 3-2, Ć®n Liga I
Victorie spectaculoasa obtinuta de Gaz Metan Medias, sambata seara, pe teren propriu, in fata celor de la U Craiova, scor 3-2, intr-un meci din etapa a 8-a a Ligii 1. ... [ continuare ]
Din categoria Stiri Universitatea Craiova

16-08: U CRAIOVA - LEIPZIG 1-1, rezultat mare pentru olteni
U Craiova și Leipzig au terminat la egalitate, scor 1-1, Ć®n manșa a 2-a din turul III preliminar al Europa League. Echipa din Bundesliga avanseaza in playoff cu scorul general de 4-2. Craiova este eliminata pentru al doilea an consecutiv dupa un s ... [ continuare ]
Din categoria Stiri Universitatea Craiova

10-08: Programul etapei a 5-a din Liga 1
Liga Profesionista de Fotbal a anuntat, vineri seara, programul meciurilor etapei cu numarul 5 din noua editie de campionat. Luni, 20 august, de la ora 21.00, U Craiova - CS Concordia.

Celelalte meciuri:

Vineri, 17 augus ... [ continuare ]
Din categoria Stiri Universitatea Craiova

08-08: RB Leipzig - Universitatea Craiova, pe TVR1
Pentru al doilea an consecutiv, Universitatea Craiova a nimerit impotriva celui mai puternic adversar posibil in cupele europene. Maine seara, de la 19,30, ora RomĆ¢niei, TVR1 transmite partida tur dintre ocupanta locului 6 in Germania, RB Leipzig, s ... [ continuare ]
Din categoria Stiri Universitatea Craiova

19-07: Oficiali ai UEFA au inspectat stadionul Ion Oblemenco
O delegaÅ£ie de la UEFA a venit la Craiova, unde astăzi şi mĆ¢ine va inspecta stadionul "Ion Oblemenco", Ć®n perspectiva participării echipei Universitatea Craiova Ć®n Europa League. Evident, oficialii FederaÅ£iei Europene de Fotbal s-au declarat ... [ continuare ]
Din categoria Stiri Universitatea Craiova

Meditatii

Username:
Parola:
  Am citit si sunt de acord cu politica de confidentialitate a website-ului.

Creare cont nou - Trimitere parola
Comentarii - Utilizatori

© Universitatea Craiova

Dictionar   Meditatii     SEO Romania