Craiova meniu:

Detalii stire 3885

Polivalenta, sprintul final

[ Categoria Stiri sport diverse ]
[ Data: 2011-05-24 ]
[ Tara România ]

Polivalenta, sprintul final

 3885 Sala Polivalentă din Craiova va prinde din nou viaţă. După câteva luni de acalmie, în care lucrările au fost sistate din lipsă de fonduri, pe şantierul Polivalentei se va auzi zgomotul utilajelor

Compania Naţională de Investiţii a lansat în urmă cu cinci zile procedura de atribuire a lucrărilor la instalaţiile interioare şi exterioare ale Sălii Polivalente din Bănie. Investiţia se ridică la peste şase milioane de euro, iar lucrările au fost „sparte“ în două licitaţii. Cea mai mare dintre ele se referă la „finalizarea instalaţiilor aferente execuţiei Sălii Polivalente de 4.000 de locuri.
Potrivit anunţului de participare, suma pusă la bătaie de companie este de aproape 14 milioane de lei (3, 5 milioane de euro - n.r.) plus TVA. Condiţiile impuse firmelor participante la licitaţie sunt drastice. Acestea trebuie să fi avut o cifră medie de afaceri în ultimii trei ani de şase milioane de euro, să fi realizat o lucrare similară şi să aibă recomandări din partea altor beneficiari referitoare la respectarea calităţii şi a termenelor. Acestea sunt însă doar criterii de calificare. Câştigătoare va fi firma care va oferi cel mai mic preţ. Ponderea lui în punctajul final este de 80%.


Preţul, cel mai important criteriu

Cealaltă licitaţie are ca obiect „lucrări de finalizare aferente amenajării terenului şi reţelelor exterioare“.
Pentru acest obiectiv, Compania a alocat peste 7 milioane de lei (1, 8 milioane de euro - n.r.) plus TVA. Pentru a se califica în faza de selecţie a ofertelor, firmele participante trebuie să demonstreze că au avut o cifră medie de afaceri în ultimii trei ani de 3, 5 milioane de euro şi că au realizat o lucrare similară.
Ca şi la licitaţia pentru instalaţiile de interior, preţul este cel mai important criteriu pentru desemnarea câştigătorului, ponderea lui în punctajul final fiind de 80%.

Hai, că la anu’ e gata

Şi totuşi, când va putea Polivalenta să fie dată în folosinţă? Cel mai probabil la anul, când s-ar împlini 18 ani de la incendiul care a devastat-o. Două argumente vin în sprijinul acestei supoziţii. Primul este dat de termenul maxim de şapte luni pentru finalizarea lucrărilor, valabil în cazul ambelor licitaţii. Cum ofertele se deschid pe 2 iunie, deci peste mai puţin de două săptămâni, dacă adăugăm la asta aproximativ trei luni, perioada de rezolvare a eventualelor contestaţii, atunci constructorul va putea începe lucrările în septembrie, lună până la care trebuie să-şi menţină preţul din ofertă aşa cum reiese din caietul de sarcini.
Deci, din anul 2010 mai rămân trei luni calendaristice, la care se adaugă încă patru luni din anul 2012. Rezultă, la un calcul aproximativ, că în luna aprilie, cel târziu mai, Polivalenta va fi gata.
Cam atunci ar trebui să înceapă oficial şi campania electorală pentru alegerile locale. Iar acesta ar fi al doilea argument.

Nota actuala: 9 (din 1 note acordate) - Acorda o nota!


Comentarii
Nu exista comentarii in baza de date!
Nu puteti scrie comentarii pentru ca nu sunteti logat!

Alte titluri din aceeasi categorie

08-03: Surpriză imensă la Craiova! CSM Bucureşti, la prima înfrângere după un an şi jumătate
CSM Bucureşti a suferit primul eşec în Liga Naţională după aproape un an şi jumătate. Constelaţia de vedete a campioanei României a cedat pe terenul lui SCM Craiova, scor 21-23.

Oltencele, aflate pe locul 2 ĂŽn clasament, au ... [ continuare ]
Din categoria Stiri sport diverse

25-02: Reguli in play-off
Criteriile de departajare in play-off:

1.Numărul de puncte
2.Numărul de puncte fără rotunjire
3.Meciurile directe din play-off
4.Golaverajul ĂŽn meciurile directe din play-off
5.Numărul mai mare de golu ... [ continuare ]
Din categoria Stiri sport diverse

24-02: Dinamo, marş!
Salut cu delicateĹŁe si deliciu eliminarea echipei rusesti dinamo din play-off-ul campionatului national! Considerand ce a decis justitia, ca fcsb nu e steaua, inseamna ca, pentru prima oara dupa 72 de ani, in partea din prima liga care conteaza nu s ... [ continuare ]
[ Autor Adrian ]
Din categoria Stiri sport diverse

03-05-2016: Minunea s-a produs: Leicester City este noua campioana a Angliei
Dupa ce Tottenham a remizat in deplasare cu Chelsea, scor 2-2, Leicester a devenit matematic noua campioana a Angliei, avand sapte puncte avans in fata celor de la Tottenham cu doua etape ramase de disputat din actualul sezon. Leicester City a incepu ... [ continuare ]
Din categoria Stiri sport diverse

26-04-2016: UNIVERSITATEA CRAIOVA, CAMPIOANA NATIONALA la VOLEI MASCULIN!
Universitatea Craiova a invins la Zalau in meciul al 4-lea al finalei si a castigat in premiera titlul de Campioana Nationala la volei masculin!
Felicitari antrenorilor si jucatorilor craioveni pentru aceasta performanta! ... [ continuare ]
Din categoria Stiri sport diverse

Meditatii

Username:
Parola:
  Am citit si sunt de acord cu politica de confidentialitate a website-ului.

Creare cont nou - Trimitere parola
Comentarii - Utilizatori

© Universitatea Craiova

Dictionar   Meditatii     SEO Romania