Craiova meniu:

Detalii stire 3889

FR Handbal organizează în august Supercupele României, când celebrează 75 de ani de la înfiinţare

[ Categoria Stiri handbal ]
[ Data: 2011-05-25 ]
[ Tara România ]

FR Handbal organizează în august Supercupele României, când celebrează 75 de ani de la înfiinţare

 3889 Preşedintele FR Handbal, Cristian Gaţu, a declarat, miercuri, că în luna august se vor disputa cele două Supercupe ale României, la masculin şi feminin, în timpul manifestărilor aniversare a 75 de ani de existenţă ai forului naţional.

FR Handbal organizează în august Supercupele României, când celebrează 75 de ani de la înfiinţare

"Sunt meciuri demonstrative, după cum se ştie, adică echipa câştigătoare nu beneficiază de loc în cupe europene. Dar înseamnă enorm pentru imaginea handbalului românesc şi contează şi pentru public să-şi revadă echipele favorite. Intenţionăm să organizăm la masculin în Constanţa, de unde este campioana HCM, respectiv în Râmnicu Vâlcea la feminin, fieful Oltchimului. Urmează, de asemenea, să decidem adversarele, care vor fi ori vicecampioanele, ori finalistele Cupei României", a spus Gaţu.

Supercupele României s-au mai disputat în 2007, ambele trofee revenind campioanelor, HCM Constanţa şi Oltchim Râmnicu Vâlcea.

Conducătorul FRH a mai precizat că vor avea loc mai multe manifestări perioada 22-28 august. "Sunt programate simpozioane, demonstraţii de minihandbal ale echipelor de la Centrele Olimpice de Excelenţă, un meci de old-boys, dar şi unul cu adevărat emoţionant, la Sibiu, unde a avut loc primul meci de handbal din România", a mai spus el.

Potrivit documentelor de acum 90 de ani (ziarul de limbă germană Siebenburgisch-Deutsches Tageblatt, numărul 14442), primul meci de handbal în 11 jucători, cu public, a avut loc la Sibiu, în 18 iunie 1921, pe Stadionul Central, între elevii Liceului Brukenthal şi elevele de la Liceul de Fete.

Ca for organizatoric, handbalul a intrat mai întâi, în 1933, alături de volei şi baschet, într-o federaţie comună. Trei ani mai târziu s-a consemnat naşterea actualei Federaţii Române de Handbal, de la înfiinţarea căreia se vor serba 75 de ani. În acelaşi an, handbalul este introdus ca probă olimpică, iar naţionala masculină a României participă la ediţia inaugurală a JO, cea de la Berlin, din 1936, ocupând locul 5.

Nota actuala: 9 (din 1 note acordate) - Acorda o nota!


Comentarii
Nu exista comentarii in baza de date!
Nu puteti scrie comentarii pentru ca nu sunteti logat!

Alte titluri din aceeasi categorie

11-02: SCM Craiova s-a calificat in sferturile Cupei EHF
SCM CRAIOVA a batut in deplasare in Danemarca, pe Randers, si s-a calificat in sferturile Cupei EHF.
Aceasta este cea mai mare performanta pentru handbalul feminin craiovean!
SCM Craiova a ocupat locul al doilea in grupa castigata de ... [ continuare ]
Din categoria Stiri handbal

22-03-2016: CRAIOVA este ALATURI DE ADA!
Cluburile sportive principale din Craiova, SCM Craiova si CS Universitatea Craiova, au donat site-ului HandbalSport.ro cate un tricou de la fiecare sectie sportiva de echipa in scopul licitarii acestora, banii obtinuti urmand sa fie donati pentru ope ... [ continuare ]
Din categoria Stiri handbal

24-11-2015: În Cupa Cupelor, SCM Craiova - RK Krim Mercator Ljubljana
În Cupa Cupelor, SCM Craiova urmează să întâlnească o echipă de mare tradiție în handbalul feminin european, RK Krim Mercator Ljubljana, echipa slovenă venind din grupele Ligii Campionilor, unde a ocupat locul 4, într-o ... [ continuare ]
Din categoria Stiri handbal

28-05-2015: SCM Craiova termină pe locul 5
SCM Craiova învinge din nou Brăila (26-23) și termină pe locul 5, reusind cel mai bun sezon din istoria clubului, incununata si cu o calificare in premiera in cupele europene, Cupa Cupelor! ... [ continuare ]
Din categoria Stiri handbal

11-05-2015: Cristina Neagu ce a cucerit Liga Campionilor
Cristina Neagu are două motive să sărbătorească, la capătul unui sezon aproape perfect în Liga Campionilor. Interul stânga al României a cucerit trofeul suprem cu Buducnost Podgorica, după o victorie în faţa ce ... [ continuare ]
Din categoria Stiri handbal

Meditatii

Username:
Parola:

Creare cont nou - Trimitere parola
Comentarii - Utilizatori

© Universitatea Craiova

Dictionar   Meditatii     SEO Romania